Veelgestelde vragen

Met hoeveel kinderen kan ik naar de speelpolder?
De speelpolder is een openbare speelplek. Er is dus genoeg ruimte voor een grote groep kinderen. Er is geen extern toezicht aanwezig.

Wat moet ik meenemen naar de speelpolder?
De speelpolder is een openbare speelplek in de natuur. Er zijn geen horeca- of toiletvoorzieningen. De volgende dingen kunnen van pas komen in de speelpolder:
– Water;
– Eten;
– Schone/droge kleren;
– Pleisters;
– Een plastic zak voor het afval;
– Eventueel een wc-rol.
Er is een watertappunt in de speelpolder in Ouderkerk (uitgezonderd de wintermaanden) en bij de speelpolder in Bergschenhoek zit het Familierestaurant Bergsche Plas.

Voor welke leeftijden is de speelpolder geschikt?
De speelpolder is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud. Voor elke leeftijdscategorie is er wel een spelvorm te bedenken. Maar ook de allerkleinsten kunnen zich er onder begeleiding prima vermaken. Kijk voor speeltips en ideeën op speelpolder.nl/polderspelletjes.

Moet ik entree betalen voor de speelpolder?
Nee, de speelpolder is vrij toegankelijk.

Is er toezicht aanwezig in de speelpolder?
Nee, de speelpolder is een onbewaakte, openbare speelplek.

Tot hoe laat kan ik in de speelpolder terecht?
De speelpolder is een openbare speelplek en heeft geen openings- of sluitingstijden.

Mag ik mijn hond meenemen naar de speelpolder?
We houden de speelpolders graag schoon voor de kinderen die er komen spelen. Om die reden zijn honden niet welkom in de speelpolders. U mag uw hond uiteraard wel bij een paaltje aan de ingang vastmaken.

Let op: speelpolder de Hennepakkers is een uitzondering. Hier zijn honden wel welkom, er is zelfs een apart hondenstrandje voor viervoeters.

Wat kan ik doen in de speelpolder?
Alles wat je maar kunt bedenken! De speelpolder is helemaal ingericht op het spel van kinderen en biedt heel veel mogelijkheden voor allerlei spelletjes en creatieve ideeën. Op speelpolder.nl/polderspelletjes vind je tips en uitdagingen voor alle leeftijden.

Is er een wc in de speelpolder?
Nee, er is geen wc in de speelpolder. Bij de speelpolder in Bergschenhoek zit het Familierestaurant Bergsche Plas.

Kun je eten en drinken in de speelpolder?
Je mag zelf eten en drinken meenemen naar de speelpolder. Er zijn geen horecagelegenheden bij de speelpolders, uitgezonderd het Familierestaurant Bergsche Plas bij de speelpolder in Bergschenhoek. Daarnaast is er een watertappunt in de speelpolder in Ouderkerk (behalve in de wintermaanden).

Wat kunnen volwassenen doen in de speelpolder?
Je bent nooit te oud om vies te worden, dus ook volwassenen mogen samen met hun kinderen slootje springen en met de trekpont over de sloot. Voor wie het liever rustig aandoet zijn er diverse zithoekjes in de speelpolders.

Hoe diep zijn de sloten in de speelpolder?
De sloten in de speelpolder zijn tussen de 50 en 100 cm diep. De sloten rondom de verschillende speelpolders zijn vaak een stuk dieper.

Zijn de speelpolders allemaal hetzelfde?
Nee, elke speelpolder heeft zijn eigen unieke karakter! In de Tiendtuin in Ouderkerk kun je bijvoorbeeld met een trekpont over de sloot en Polderrijk in Krimpenerhout heeft een avonturenbos. In het Speelslot in Bergambacht kun je van een kabelbaan af roetsjen en voor een evenwichtscircuit moet je bij de Hennepakkers in Stolwijk zijn. Kijk voor een plattegrond van de verschillende speelpolders op www.speelpolders.nl!

Kan ik overnachten in de speelpolder?
Overdag een tent opzetten is geen probleem, maar als je er ’s nachts wil slapen heb je een vergunning nodig. Deze kun je aanvragen bij de gemeente waar de speelpolder ligt.

Kan ik speelpolders ondersteunen?
Ja, u kunt vriend worden van de speelpolders. Kijk hiervoor op speelpolders.nl/vrienden.

Kan ik mijn foto’s van de speelpolder ergens uploaden?
Ja, wij vinden het heel erg leuk om te zien wat kinderen in de speelpolder doen! U kunt uw foto’s delen op onze facebookpagina: facebook.com/speelpolders.

Kan ik een kinderfeestje geven in de speelpolder?
Veel kinderen vieren hun feestje in de speelpolder! U mag zelf eten en drinken meenemen. Voor spel-ideeën kijkt u op speelpolder.nl/polderspelletjes. De speelpolder is wel een openbare speelplek. De kans is aanwezig dat er ook andere kinderen spelen als u een feestje geeft in de speelpolder.

Zijn er uitnodigingen voor kinderfeestjes beschikbaar?
Ja, deze kun je hier downloaden.